Pénzbírság

A pénzbírság megfizetését vegyük komolyan, mivel azt meg nem fizetése esetén a bíróság szabálysértési elzárásra változtatja át. Az átváltoztatás során ötezer forintonként egy napi szabálysértési elzárást kell számítani!

A pénzbírság legkisebb összege ötezer forint, legmagasabb összege százötvenezer forint, szabálysértési elzárással is büntethető szabálysértések esetén háromszázezer forint. Halmazati büntetés és ismételt elkövetés esetén a pénzbírság felső határa a kiszabható pénzbírság felével emelkedik.

Az átváltoztatás során ötezer forintonként egy napi szabálysértési elzárást kell számítani! Fiatalkorú esetén ötvenezer forint, szabálysértési elzárással is büntethető szabálysértések esetén százezer forint, míg a helyszíni bírság legmagasabb összege huszonötezer forint. Fontos tudni, hogy fiatalkorúval szemben pénzbírságot vagy helyszíni bírságot csak akkor lehet kiszabni, ha a fiatalkorú annak megfizetését vállalja. Helyszíni bírság törvényes képviselő jelenléte nélkül nem szabható ki.

Üzenetküldés


idézést kaptam eljárás alá vont személyként
bíróság elé állítás miatt keresem
szabálysértési bírságot kaptam
szabálysértés kapcsán jogi tanácsadásra jelentkezem

A *-gal jelölt mezőket kötelező kitölteni.

error: A másolás nem engedélyezett.