Szabálysértések

Ne feledje el, hogy bár a szabálysértési ügyek kisebb tárgyi súlyúak, mint a bűncselekmények, azonban a bíróság egyes szabálysértések esetén elzárást is kiszabhat.

Be kell-e fizetnem a pénzbírságot, vagy van-e azzal szemben jogorvoslat? Mikor és mennyi időm van rá?

Ha szabálysértés miatt megbüntették, vagy a hozzátartozóját őrizetbe vették, ne késlekedjen, vegye fel velem mielőbb a kapcsolatot!

A szabálysértéstől függően van lehetősége a szabálysértési hatóságnál a határozat közlésétől számított nyolc napon belül kifogást benyújtania, amennyiben a felelősségét nem ismeri el. Mit tartalmazzon egy eredményes kifogás, mire figyeljünk?

Szabálysértéssel szemben sok esetben van jogorvoslat és bírói út is igénybe vehető.

Azonban az objektív felelősség alapján kiszabott közigazgatási bírsággal sújtandó szabályszegések esetén már jóval kisebb a mozgásterünk. Ilyenek tipikusan egyes közlekedési szabályszegések. Ne feledje el, hogy bár a szabálysértési ügyek kisebb tárgyi súlyúak, mint a bűncselekmények, azonban a bíróság egyes szabálysértések esetén elzárást is kiszabhat. Szabálysértési ügyekben kérje szakember segítségét. Szabálysértési elzárással is büntethető szabálysértés esetén a rendőrség szabálysértési őrizetbe veheti!

Amennyiben a teljes jogszabályt kívánja tanulmányozni, úgy azt az alábbi számon 2012. évi II. törvény (a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről) találja meg.

Üzenetküldés


idézést kaptam eljárás alá vont személyként
bíróság elé állítás miatt keresem
szabálysértési bírságot kaptam
szabálysértés kapcsán jogi tanácsadásra jelentkezem

A *-gal jelölt mezőket kötelező kitölteni.

error: A másolás nem engedélyezett.