Kábítószer- kereskedelem

A kábítószer-kereskedelem az egészséget veszélyeztető bűncselekmények közül a legismertebb. Tapasztalatom szerint egyre több fiatalt is érint a bűncselekmény.  A kezdeti kipróbálást, fogyasztást követően haverok, barátok, ismerősök részére való értékesítés, a könnyű pénzszerzés lehetősége által az érintett személy pillanatok alatt több éves büntetéssel fenyegetett cselekménybe futhat bele, ami sajnálatos módón gyakran jár letartóztatással is.

Ennek a jogi szabályozása a korábbiakhoz képest sokat egyszerűsödött.

Mennyit is kaphat érte?

Aki kábítószert kínál, átad, forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Azonban akár húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntetendő, ha a bűncselekményt jelentős mennyiségű kábítószerre követik el.

A kábítószer-kereskedelem, sokszor gyakori nem kívánt és rövid életű ismertséget szerez az elkövetőnek, azzal, hogy a média az ilyen cselekmény elkövetőivel szembeni rendőri intézkedésről gyakran tudósít.

Ha valakit ilyen cselekménnyel gyanúsítanak meg, jobb ha védővel konzultál, mielőbb érdemi védekezésbe kezd, ahelyett hogy a gyors szabadulás reményében egy elhamarkodott és később megbánt beismerő vallomást tesz.

Amennyiben a hozzátartozója érintett ilyen bűncselekmény kapcsán, mielőbb keressen meg.

Üzenetküldés


idézést kaptam tanúként
idézést kaptam gyanúsítottként
vádiratot kaptam
jogi tanácsadásra jelentkezem

A *-gal jelölt mezőket kötelező kitölteni.

error: A másolás nem engedélyezett.